[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1219
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 25، شماره 2 - ( 4-1402 ) ::
جلد 25 شماره 2 صفحات 109-96 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط اسیدهای چرب اشباع دریافتی از منابع غذایی گوناگون با خطر بروز دیابت نوع دو: یک مطالعه آینده نگر
پروین میرمیران ، زهرا گائینی ، زهرا بهادران ، فریدون عزیزی
مرکز تحقیقات تغذیه در بیماری‌های غدد درون‌ریز، پژوهشکده علوم غدد درون‌ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران، ، zahrabahadoran@yahoo.com
چکیده:   (287 مشاهده)
مقدمه: رابطه بین اسیدهای چرب اشباع و خطر ابتلا به دیابت نوع دو مورد بحث است. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین اسیدهای چرب اشباع دریافتی، منابع غذایی آن­ ها و جایگزینی این چربی ­ها با دیگر درشت­ مغذی‌ها و خطر ابتلا به دیابت نوع دو انجام شده است. مواد و روش­ ها: با توجه به معیارهای ورود، 2295 نفر از بزرگسالان شرکت­ کننده در مرحله سوم مطالعه قند و لیپید تهران، انتخاب شدند. دریافت­ های غذایی با استفاده از پرسش‌نامه بسامد خوراک ارزیابی گردید. جهت تخمین خطر بروز دیابت نوع دو، از آزمون رگرسیون کاکس، تعدیل شده برای متغیرهای مخدوش‌گر احتمالی استفاده شد. هم­چنین خطر بروز دیابت نوع دو برای جایگزینی اسیدهای چرب اشباع با دیگر درشت ­مغذی­ها، با رگرسیون چندگانه کاکس برآورد شد. یافته‌ها: طی حدود 8/5 سال پی‌گیری، 10/6 درصد از شرکتکنندگان به دیابت نوع دو مبتلا شدند. پس از تعدیل اثر متغیرهای مخدوش‌گر، بروز دیابت نوع دو با هیچ ­یک از سهک­ های دریافت اسیدهای چرب اشباع، اسید لوریک، اسید میریستیک، اسید پالمیتیک، یا اسید استئاریک ارتباط معناداری را نشان نداد. با این حال، مصرف بیشتر روغن‌های مایع با خطر بالاتر ابتلا به دیابت نوع دو همراه بود (خطر نسبی: 1/07، حدود اطمینان: 1/15-1/00). هم­چنین، جایگزینی میریستیک اسید با استئاریک اسید با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع دو همراه بود (خطر نسبی: 1/56، حدود اطمینان: 1/93-1/03). نتیجه‌گیری: در این مطالعه، دریافت اسیدهای چرب اشباع ارتباطی با بروز دیابت نوع دو نشان نداد. اجرای مطالعات آینده­ نگر بیشتری برای روشن شدن ارتباط چربی­ های غذایی و بروز دیابت نوع دو مورد نیاز است.

واژه‌های کلیدی: چربی‌های اشباع، بروز دیابت نوع 2، مطالعه هم‌گروهی
متن کامل [PDF 916 kb]   (62 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1402/6/8 | پذیرش: 1402/9/20 | انتشار: 1402/2/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirmiran P, Gaeini Z, Bahadoran Z, Azizi F. Association of Saturated Fatty Acids Received from Different Food Sources with the Risk of Type 2 Diabetes: a Prospective Study. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2023; 25 (2) :96-109
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-3110-fa.html

میرمیران پروین، گائینی زهرا، بهادران زهرا، عزیزی فریدون. ارتباط اسیدهای چرب اشباع دریافتی از منابع غذایی گوناگون با خطر بروز دیابت نوع دو: یک مطالعه آینده نگر. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1402; 25 (2) :96-109

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-3110-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 25، شماره 2 - ( 4-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4645